«Όπως τα πουλιά πετούν μαζί …..

393564_pticy_staya_roj_vixr_2048x1365_(www.GdeFon.ru)

«Όπως τα πουλιά πετούν μαζί προς τις χώρες του καλοκαιριού, έτσι και οι ψυχές ενώνονται στο πέταγμα. Περνώντας μέσα από την πύλη κατεβαίνουν έτσι μπροστά στο θρόνο του Θεού».
Αυτά έγραψε ένας άγνωστος άγιος της Εκκλησίας, που δεν ταξίδευε μόνος.
Ο Διδάσκαλος Θιβετανός αναφέρει:
«Ως άτομα μπορεί να έχετε μικρή σημασία¨ σαν μονάδες στον όμιλο που προετοιμάζω κι εκπαιδεύω για συγκεκριμένη υπηρεσία σε μελλοντικές ζωές παρά σε αυτή, έχετε αρκετή σπουδαιότητα για να δικαιολογείται το ενδιαφέρον μου. Ένας όμιλος δεν είναι ισχυρότερος από τον πιο αδύναμο κρίκο του, κι ένας όμιλος πάσχει εσωτερικά και ως σύνολο, και η δύναμη του λιγοστεύει οριστικά όταν ένα μέλος αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στην ευκαιρία, ή υποχωρεί στις γοητείες της προσωπικότητας. Αυτό το είδατε να συμβαίνει. Ως άτομα επιζητώ να σας βοηθήσω, αλλά μόνο ενόψει της ομαδικής σας ολοκλήρωσης, της ομαδικής σας επιρροής και κατανόησης και της ομαδικής σας αγάπης συν της δύναμης που ο καθένας σας μπορεί να κομίσει στο σύνολο».

Ας αποκτήσουμε κοινό σκοπό και όραμα και ας συνηχήσουμε με την ποιότητα των ενεργειών που εισρέουν στον πλανήτη που δεν είναι παρά ποιότητες της ομαδικής προόδου, της οργάνωσης, της ροής. Ας τολμήσουμε να αφεθούμε στον νόμο της ελαχίστης αντιστάσεως. Χωρίς τριβές οι καταστάσεις βιώνονται πιο ήπια ακόμη και οι πιο δύσκολες.
Ένα απόσπασμα από το βιβλίο Υπηρετώντας την Ανθρωπότητα της Alice Baily.
ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ιωάννα Σοφού