Το Υγρό Στοιχείο και η Ηλεκτρική Φύση του Ανθρώπου.

Aligning-Balancing-couple-aligning-dreamstime_m_16726881

Είμαστε 90% νερό. Το υγρό στοιχείο στο ανθρώπινο σώμα καλείται πλάσμα στην περίπτωση του αίματος και είναι ένα υδατικό διάλυμα πρωτεϊνών, αλάτων και άλλων ουσιών. Το αίμα και η λέμφος είναι τα δύο υγρά που κυκλοφορούν στο σώμα μας μέσω των αιμοφόρων και των λεμφικών αγγείων. Ουσιαστικά είμαστε ένα υδάτινο δοχείο και μάλιστα ηλεκτρικά φορτισμένο. Είμαστε ένα δισκοπότηρο που θα εκχυθούν οι ενέργειες του Φωτός και της Αγάπης.
Είμαστε Υδρία.
Ο Ιάπωνας επιστήμονας και συγγραφέας Δρ Emoto ισχυρίζεται ότι οι κρύσταλλοι του νερού θα είναι όμορφοι ή άσχημοι ανάλογα με το αν οι λέξεις ή οι σκέψεις ήταν θετικές ή αρνητικές. Σκεφθείτε πόσο επηρεάζουμε την υγεία του σώματος μας ανάλογα με το τις σκέψεις μας. Σκεφτείτε επίσης με πόσες τοξίνες εμποτίζουμε το σώμα ανάλογα με τον τρόπο που αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε.
Εδώ το λεμφικό σύστημα αναλαμβάνει τον εξαγνισμό του σώματος μας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι λειτουργεί σωστά.
Ενώ η επιστήμη σταθερά αποκαλύπτει την ηλεκτρική φύση του ανθρώπου -τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα, η καρδιά και το αίμα, όλα κινούνται με ηλεκτρικές διεργασίες- παραμένει ακόμα ένα κενό στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το ανθρώπινο ον είναι ηλεκτρικά συνδεδεμένο με το περιβάλλον του. Αν αυτό το κενό γεφυρωνόταν, θα άρχιζε να αποκαλύπτεται ο εν δυνάμει ρόλος του ανθρώπου ως ενός συνειδητού ηλεκτρικού διαμεσολαβητή μεταξύ του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου.
Η Ε.Π.Μ αναφέρει: «Υπάρχει μια ρυθμική κυκλοφορία του ζωτικού ρευστού σ’ ολόκληρο το σύστημά μας, του οποίου η καρδιά είναι ο Ήλιος -ίδια με την κυκλοφορία του αίματος στο ανθρώπινο σώμα- Είναι παρόμοια με τον κανονικό και υγιή παλμό της καρδιάς, καθώς το ζωτικό ρευστό περνάει μέσα από τους κοίλους μυς της. Αν η ανθρώπινη καρδιά μπορούσε να γίνει φωτεινή και το ζωντανό και παλλόμενο όργανο να γίνει ορατό ώστε να αντανακλάται πάνω σε μια οθόνη, σαν αυτή που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι στις διαλέξεις τους τότε όλοι θα έβλεπαν το φαινόμενο των Ηλιακών κηλίδων να επαναλαμβάνεται κάθε δευτερόλεπτο: εξαιτίας τη συστολής και της ορμής του αίματος».
Υπάρχει σαφής αντιστοιχία μεταξύ του ηλεκτρικού πλάσματος του διαστήματος και της κυκλοφορίας του αίματος των θηλαστικών, γιατί το τελευταίο είναι και αυτό ουσιαστικά ένα ηλεκτρικό φαινόμενο. Για να παραθέσω την Ε.Π.Μ. και πάλι:
«…Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι σταγόνες ηλεκτρικού ρευστού, όπως ο ιδρώτας που στάζει από κάθε κύτταρο των διαφόρων οργάνων, μια έκκριση δημιουργούμενη από την ηλεκτρική δράση.
Παρ’ ότι, σήμερα, η ιατρική επιστήμη έχει την άποψη ότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια παράγονται στον μυελό των οστών στην πραγματικότητα αποτελούν άμεσες κατασταλάξεις από το φορέα της ψυχής στο δικό της πεδίο – ανεξέλικτα άτομα ζωής από τα ζωτικά ρεύματα που κυκλοφορούν γύρω από το αιτιώδες σώμα.
Αυτά διέρχονται μέσα από τους φορείς της προσωπικότητας για να κυκλοφορήσουν, με τη σειρά τους, γύρω από το αιθερικό σώμα, προτού κατασταλάξουν, τελικά, έξω από το κάθε κύτταρο των διαφόρων οργάνων του φυσικού σώματος μέσω ηλεκτρικής δράσης. «Ο ηλεκτρισμός είναι το φάντασμα ή η σκιά της ύλης σε κίνηση», και πίσω από το κυκλοφορικό σύστημα διέρχεται ένα ηλεκτρικό ρεύμα – η αλληλεπίδραση μεταξύ του φυσικού και του αιθερικού σώματος του ανθρώπου.
Το ανθρώπινο αίμα έχει την προέλευσή του στον φορέα της ψυχής, στο δικό της πεδίο, όπου κυκλοφορεί ως ένα ρεύμα ανεξέλικτων ατόμων ζωής. Μέσω της «ηλεκτρικής καταστάλαξης», αυτά τα άτομα ζωής περνούν στα λεπτοφυή σώματα του ανθρώπου, κυκλοφορώντας σε κάθε ένα απ’ αυτά πριν τελικά διαρρεύσουν από κάθε κύτταρο των διαφόρων οργάνων του φυσικού σώματος σαν σταγόνες ηλεκτρικού ρευστού. Το αίμα είναι, επομένως, η καταβυθισθείσα ουσία ζωής της ψυχής – ένα ηλεκτρικό ρεύμα που επιτρέπει την επαφή μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου. Διότι, όσο το αίμα παίρνει οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέεται στους πνεύμονες, οι υποκειμενικοί και αντικειμενικοί κόσμοι συναντιούνται και αλληλεπιδρούν. Και σε αυτήν ακριβώς την επαφή συμβαίνει μια απολυτρωτική διαδικασία.
Η ευχέρεια του αίματος να απομνημονεύει -η ικανότητά του να μεταφέρει πληροφορίες- μπορεί να επιβεβαιωθεί επιστημονικά πιο σύντομα από όσο νομίζουμε, επειδή το πλάσμα του αίματος αποτελείται κατά 90% από νερό και, όπως ορισμένοι επιστήμονες ήδη αναγνωρίζουν, το νερό διαθέτει μνήμη.
Σύμφωνα με τα λόγια της Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, ο τρόπος με τον οποίο το σύμπαν δρομολογεί και συντονίζει τις διαδικασίες της δόμησής του, είναι:
«Μέσω του λαμπρού φωτός του συμπαντικού μαγνητικού ωκεανού, τα ηλεκτρικά κύματα του οποίου συνδέουν το σύμπαν, και στην αέναη κίνησή τους διαπερνούν κάθε μόριο και άτομο της άπειρης δημιουργίας…
Η ανθρωπότητα είναι διαιρεμένη – το ένα τμήμα εναντίον του άλλου. Ανατολή εναντίον Δύσης, η μια φυλή εναντίον της άλλης, το ένα έθνος εναντίον του άλλου. Οι άνθρωποι απαιτείται να επανέλθουν στην αρχαία γνώση ότι ο πλανήτης μας έχει προορισμό να εκδηλώσει την ουσιαστική ενότητα της ανθρωπότητας και ότι η ενέργεια που πρέπει να εκφράσει είναι αυτή της ολοκλήρωσης και της συνοχής.
Ακόμη και εντός μας υπάρχει μια συνεχής διαμάχη του συμπαθητικού με το παρασυμπαθητικό σύστημα. Την διαμάχη αυτή την εξομαλύνει το πνευμονογαστρικό νεύρο που λέγεται και «νεύρο της συμπόνιας», αφού είναι ικανό όταν διεγερθεί μειώνει τις τοξικές αντιδράσεις και τους καρδιακούς παλμούς κρατώντας μας σε ηρεμία.
Οι έρευνες των επιστημόνων υποδεικνύουν πως η ενεργοποίηση του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι συνδεδεμένη με συναισθήματα φροντίδας και την ηθική διαίσθηση πως είμαστε όλοι κομμάτι της ανθρωπότητας. Αυτή η ηθική διαίσθηση ενεργοποιείται ακόμη και μεταξύ ατόμων κοινωνικών ομάδων οι οποίοι θεωρούν ο ένας τον άλλο αντιπάλους. Ανακάλυψαν πως τα άτομα με υψηλή ενεργοποίηση του πνευμονογαστρικού τους νεύρου σε κατάσταση χαλάρωσης τείνουν στο να νιώθουν συναισθήματα που προωθούν τον αλτρουισμό, την συμπόνια, την ευγνωμοσύνη, την αγάπη και την ευτυχία.
Το πνευμονογαστρικό νεύρο διέπεται από την ενέργεια του Πνεύματος.
Να μια πολύ σημαντική γέφυρα του Πνεύματος με την Ύλη εντός μας.
Και αφού «όπως πάνω έτσι και κάτω», σκεφθείτε την εισροή της Πνευματικής ενέργειας στο σώμα μας όταν φροντίζουμε να είναι εξαγνισμένο και ηλεκτρικά φορτισμένο. Σκεφθείτε την αλλαγή της κυτταρικής μας δομής. Οι επιστήμονες τελευταία ανακάλυψαν ότι το πνευμονογαστρικό νεύρο εννευρώνει το λεμφικό σύστημα που όπως είπαμε νωρίτερα συμβάλλει στην «κάθαρση» του σώματος μας.
Στην θεραπεία της λεμφικής αιθερικής μάλαξης πάντα ενεργοποιώ το πνευμονογαστρικό νεύρο έτσι ώστε να δημιουργήσω μια ηρεμία, ισορροπία και δεκτικότητα στο φυσικό σώμα αλλά και στα άλλα σώματα. Είναι μια ολιστική θεραπεία με μεγάλα οφέλη για τον άνθρωπο.
Ιωάννα Σοφού.