Σοφία Λιάκου

 

Αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική σχολή του ”Πειραικού Συνδέσμου”. Έχει κάνει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και σωματικού θεάτρου με δάσκαλο τον Α. Κουτρουμπή.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αρχαίου Δράματος, θεατρικού παιχνιδιού με θέμα ”το θέατρο στην εκπαίδευση” με τον Σίμο  Παπαδόπουλο.

το 2014-15 παρακολούθησε σειρά μαθημάτων με θέμα ”Κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματικής Αγωγή μέσω του παιχνιδιού” και συστήματος ORFF.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τούς με τούς σκηνοθέτες Π. Οικονομοπούλου, Ν. Κοντούρη, Σ. Λιβαθυνό, Α. Τομπούλη, Ν.Σακκαλίδη Α, Τσίχλη, Ε. Στιβανάκη, Ο. Ποζέλη, Β.Παπαδάκη,B.Παπαδημητράκη, B. Μαστρογγιάνη,S. Maanian Μ. Λαμπίρη κ. άλλους σε έργα κλασσικού, σύγχρονου ρεπερτορίου και θεάτρου της επινόησης [Devised]

Ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας ΄΄Σμίλη”με σκηνοθέτη τον Β, Παγκουρέλη. Μέλος επίσης του θεάτρου δρόμου ”Helix”του Ν. Χατζηπαπά  επί σειρά ετών έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος στην Ταινίες ”Ηνίοχος”, Delivery” και στην βραβευμένη ταινία μ. μήκους  ”Προσευχή”.

Συμμετείχε σε θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα στη ΕΡΑ

Έχει διδάξει θέατρο στο 3ο και 6ο δημοτικό σχολείο Μοσχάτου και στο ΙΕΚ  LE MONDE.

Από το 2001  διδάσκει θέατρο σε παιδιά και εφήβους με νοητική στέρηση και αυτισμό στον Σύλλογο ”Άνθρωπος- Ελπίδα- Πολιτισμός”  και δημιουργεί παραστάσεις .

Συνεργάστηκε επίσης με το κέντρο ειδικών θεραπειών ”Ταξίδι στην Ανάπτυξη” κάνοντας θεατρικό παιχνίδι. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 διδάσκει θέατρο στο Ψυχοθεραπευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο  δια βιου μάθησης ”Το Ερμα”. Τέλος τον χειμώνα του 2018-19 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κώστα Αρζόγου στην παράσταση ”Το κτήνος στο φεγγάρι ” του Ρίτσαρντ Καλινόσκι  σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδάκη.