ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Όταν ο λαγός συνάντησε τη χελώνα.»

1 3SAWEV0Q5P8x2i6eY6ht1A

 

«Όταν ο λαγός συνάντησε τη χελώνα.»

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

 18.00 – 20.30


Κέντρο Φαέθων

Θεοτοκοπούλου 65

Αγ. Ελευθέριος


Τα παραμύθια κρύβουν πολλούς συμβολισμούς, ηθικά διδάγματα και οι ψυχολόγοι  προσπαθούν να τα αναλύσουν.

Ο Φρόιντ ανέλυσε τους συμβολισμούς των παραμυθιών και τους συσχέτισε με τους συμβολισμούς που είχαν οι ασθενείς του στα όνειρά τους. Τα παραμύθια, κατά τον Γιουνγκ ήταν μέρος του “συλλογικού ασυνείδητου”. Τα παραμύθια εξελίσσονται στον χώρο και το χρόνο και αφορούν όλους. Έχουν διαχρονική εμβέλεια. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των διλημμάτων ενός παιδιού στο δρόμο του προς την ενηλικίωση και μπορούν  να υποβοηθήσουν τους ενήλικες να ξεπεράσουν κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Ο Γιουνγκ, έλεγε ότι ”στα παραμύθια η ψυχή διηγείται την ιστορία της”. Τα σύμβολα αποτελούν κλειδί για την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. Το σύμβολο αποτελεί τον καλύτερο τρόπο έκφρασης του άγνωστου και ασυνείδητου.

  • Θα προσπαθήσουμε να αποσυμβολίσουμε τον μύθο του Αισώπου,  ο λαγός και η χελώνα, χρησιμοποιώντας μια διαφορετική ανάλυση της συμπεριφοράς τους , που είναι οι ακτίνες του συναισθηματικού σώματος, 2η και 6η.(**Οι ακτίνες είναι θεϊκές εκπορεύσεις που χρωματίζονται από ιδιαίτερες αρετές  αλλά και από πέπλα αυταπατών και πλανών καθώς εισέρχονται στο γήινο πεδίο.)
  • Θα ανακαλύψει ο καθένας με τι ταυτίζεται περισσότερο, με το  λαγό ή με τη χελώνα ανάλογα με την συμπεριφορά του και τις επιλογές του στην καθημερινότητά.
  • Θα κατανοήσει τι σημαίνει Δράση στην Αδράνεια και Αδράνεια στην Δράση, μέσα από την Πλημμυρίδα και την Άμπωτη της ζωής.

Απευθύνεται σε «μεγάλα παιδιά» που βαδίζουν τον δρόμο της αυτογνωσίας και ζητούν να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια για το ταξίδι…… προς την Ψυχή!


Εισηγήτρια Ιωάννα Σοφού ενεργειακή θεραπεύτρια, εισηγήτρια Εσωτέρας Θεραπευτικής και Εσωτερικής ψυχολογίας.


Δηλώστε τη συμμετοχή σας έως την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Τηλ. επικοινωνίας 2130099902, 6974 33 15 33

Κόστος 20 ευρώ.


**Ακτίνα δεν είναι παρά ένα όνομα για μια συγκεκριμένη δύναμη ή τύπο ενέργειας, με την έμφαση πάνω στην ποιότητα που εμφανίζει αυτή η δύναμη και όχι πάνω στη μορφική όψη που δημιουργεί. Αυτός είναι ένας αληθινός ορισμός μιας ακτίνας.

Εσωτερική Ψυχολογία, Τ. Ι, σ. 316

Η ανθρωπότητα είναι μια έκφραση της ζωής του Θεού και κάθε άνθρωπος έχει έρθει ‘’σε επαφή’’ λίγο ή πολύ με τη καθεμία από τις επτά ακτίνες. Η μορφή κάθε ανθρώπου, οι ιδιότητες και ο χαρακτήρας του επηρεάζονται από την ακτίνα που τον σπρώχνει προς τα εμπρός σε κάθε περίοδο ζωής. Η μορφή και η φύση αλλάζουν από ζωή σε ζωή σύμφωνα με την ανάγκη της κυκλικότητας και την κατάσταση του περιβάλλοντος, που αποφασίζεται από την ακτίνα ή τις ακτίνες τη στιγμή της ενσάρκωσης.

  1. Η Πρώτη Ακτίνα της Θέλησης, του Σκοπού ή της Δύναμης, που στα μέρη των χριστιανών ονομάζεται ενέργεια της Θέλησης του Θεού.
  2. Η Δεύτερη Ακτίνα της Αγάπης-Σοφίας, που συχνά ονομάζεται Αγάπη του Θεού. Ο Χριστός και ο Βούδας βρίσκονται πάνω σε αυτή την ακτίνα. Είναι η μεγάλη ακτίνα της διδασκαλίας.
  3. Η Τρίτη Ακτίνα της Ενεργού Νοημοσύνης, που ονομάζεται η Διάνοια του Θεού. Η μάζα της νοήμονος ανθρωπότητας βρίσκεται πάνω σε αυτή την ακτίνα.
  4. Η Τέταρτη Ακτίνα της Αρμονίας μέσω Σύγκρουσης, που επηρεάζει εκτεταμένα στην ανθρώπινη οικογένεια.
  5. Η Πέμπτη Ακτίνα της Συγκεκριμένης Γνώσης ή Επιστήμης, που είναι τόσο ισχυρή αυτό τον καιρό. Επιστήμονες και άνθρωποι που είναι καθαρά νοητικοί και ελέγχονται μόνο από το νου, βρίσκονται πάνω σε αυτή την ακτίνα.
  6. Η Έκτη Ακτίνα της Ευλάβειας ή του Ιδεαλισμού, που αποφέρει τις τρέχουσες ιδεολογίες. Αρκετοί από τους Εκκλησιαστικούς όλων των παγκόσμιων θρησκειών εμφανίζονται σε αυτή τη γραμμή.
  7. Η Έβδομη Ακτίνα της Τελετουργικής Τάξης που δημιουργεί τις νέες μορφές πολιτισμού.

 

 

Feb 2, 2020 | Posted by in Νέα | Comments Off on ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Όταν ο λαγός συνάντησε τη χελώνα.»