Οι ενέργειες του Σκορπιού.

Η έννοια του μήνα είναι η «μαθητεία».
Μαθητεία ως προς το ειδικό στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης. Σε αυτό το σημείο του Σκορπιού ο άνθρωπος που ζητά να σκοτώσει την Λερναία Ύδρα αντιμετωπίζει τις εννέα κεφαλές της.
Το τέρας αυτό κατοικεί μέσα στα σπήλαια του νου και ανθεί στο σκοτάδι των νοητικών κοιλωμάτων και η αναγνώριση της ύπαρξης του είναι το πρώτο βήμα προς την ελευθερία.
Χρειάζεται τότε να καταδείξει, ο άνθρωπος του Σκορπιού, στον εαυτό του ότι ξεπέρασε τη μεγάλη πλάνη και ότι ύλη και μορφή δεν μπορούν να τον συνέχουν πια.
Στο σημείο αυτό του Σκορπιού ο ΕΑΥΤΟΣ σκοτώνει τον κατώτερο εαυτό για να του διδάξει την σημασία της αναστάσεως. Πάντοτε ο θάνατος είναι είσοδος σε πληρέστερη ζωή, πληρέστερη εμπειρία, κατανόηση και σκοπό.
Με το θάνατο της προσωπικότητας η ψυχή θα αποβάλει την παλιά προσωπικότητα και θα εκφράσει την ζωή μέσω αυτής της νέας και αναγεννημένης προσωπικότητας.
Σκοπός του μαθητή ( μιας και μιλάμε για Μαθητεία)είναι να χτίσει μια προσωπικότητα μέσα από την οποία η ψυχή του να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς εμπόδια. Πρέπει να είναι σαν το δυνατό και ζωηρό άλογο, που υπακούει αυτόματα στα χαλινάρια. Τη χρησιμοποιεί σαν ένα διάφανο παράθυρο που δεν παραμορφώνει τη θέα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο δρόμος που μας οδηγεί στο Φως είναι η αναγνώριση του σκοταδιού. Αν φθάσουμε στα άδυτα του είναι μας και δούμε κατάματα τη σκιώδη πλευρά μας, τότε θα αποκαλυφθεί το Φως μας, τότε δεν θα υπάρχουν οι σκιές γιατί θα έχουν μετουσιωθεί σε θάρρος, σε ηρωισμό, στην ανάγκη να επιχειρήσουμε όχι για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα αλλά για να γίνουμε πιο άξιοι, πιο “ακριβοί”, πιο σημαντικοί για την ανθρωπότητα. Να επιχειρήσουμε να γίνουμε ήρωες γιατί οι ήρωες δεν είναι αυτοί που δεν φοβούνται, είναι αυτοί που παραμέρισαν τους φόβους τους γιατί επιθύμησαν περισσότερο την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την ισότητα, την αγάπη για τον πλησίον, την αξιοπρέπειά τους.

Ένας τυπικός Σκορπιός έχει πολύ ισχυρή θέληση, του αρέσει να κυριαρχεί, είναι επίμονος με την έννοια του αμετάβλητου και γενναιόδωρος (όσο αφορά στα συναισθήματα).
Ανακατεύεται με το οτιδήποτε που συμφωνεί με τους σκοπούς του και διώχνει το εμπόδιο, όπως μια μπουλντόζα καθαρίζει ένα δρόμο.
Η ικανότητα που έχουν να ξεπερνούν τα ανυπέρβλητα, κατά την γνώμη των άλλων, εμπόδια τους βοηθά να πετυχαίνουν.
Οι αδυναμίες τους, αν υπάρχουν, οφείλονται στην τάση να ωθούν πολύ σκληρά τους εαυτούς τους.
Τα ίδια χαρακτηριστικά που ωθούν τους Σκορπιούς να κάνουν μεγάλα έργα, μπορούν να τους οδηγήσουν στην σκληρότητα, στην βία και την ασπλαχνία, αν δώσουν κακή κατεύθυνση στην ενέργειά τους.
Επειδή είναι σαν στοιχείο σταθερό και αρνητικό, μπορεί κανείς να δει την επιθυμία τους, τις πεποιθήσεις τους και τους τρόπους τους σε ένα θέμα να είναι σταθερές και ακλόνητες. Η σταθερότητα συνδυάζεται με την συναισθηματικότητα. Μερικές φορές ο Σκορπιός είναι σε πόλεμο με τον ίδιο του τον εαυτό γιατί το νερό σαν στοιχείο είναι ασταθές και τελικά αναμειγνύουν και τις δυο αντίθετες τάσεις στην πολύ βαθειά του φύση. Η αρνητικότητα φαίνεται σαν βάθος χαρακτήρα και συγκράτηση δύναμης.
Τα αισθήματα του Σκορπιού γίνονται ποιο έντονα, όταν κατευθύνονται προς τους ανθρώπους μάλλον παρά σε αντικείμενα. Κυρίως τα αισθήματα που γεννιούνται από άλλους και μοιράζονται με άλλους.
Ο φόβος που στο ζώδιο του Σκορπιού ενισχύεται αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει ορατός και να μεταλλαχθεί σε επιθυμία για εσωτερική αναζήτηση, για επίτευξη ενός σκοπού, για ένα μεγαλειώδες εγχείρημα που δεν θα είναι η μαζικοποίησή μας αλλά η συνένωσή μας για τη μεγάλη επιχείρηση που λέγεται “ένα φωτεινότερο αύριο”.

Nov 15, 2013 | Posted by in Νέα | Comments Off on Οι ενέργειες του Σκορπιού.