Οι Άθλοι του Ηρακλή

hercules-cacus

 

 

 

 

 

Κυριακή 5 Απριλίου : Τα άλογα του Διομήδη

Ο 7ος άθλος του ήρωα ήταν να αρπάξει τα άγρια άλογα και τις πολεμικές μαύρες φοράδες του Διομήδη που προκαλούσαν μεγάλες ζημιές στη χώρα και σκότωναν όλους τους ανθρώπους στο πέρασμά τους.Ο Ηρακλής κατόρθωσε πιάσει τα άλογα δίνοντάς τους για τροφή το ίδιο το αφεντικό τους, τον Διομήδη. Έχασε όμως κατά την υλοποίηση του άθλου τον φίλο του τον Άβδηρο τον οποίο τα άλογα κατασπάραξαν.
Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία με αφορμή τους ρόλους και τα σύμβολα του μύθου να έρθουν σε επαφή με εσωτερικούς ρόλους και σύμβολα ενώ μέσα από την προσπάθεια του Ηρακλή να δαμάσει τα άλογα -σύμβολο το νου, θα διερευνήσουν την δυνατότητα του ανθρώπου να ελέγξει τόσο την δημιουργική όσο και τη σκοτεινή όψη του τελευταίου.

Συντονίστρια Φωτεινή Καπή
Δραματοθεραπεύτρια

Ώρα: 6:30-8.30
Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήριο: 15€

Η συμμετοχή σε κάθε εργαστήριο δεν αποτελεί δέσμευση για όλη την σειρά.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Σάββατο στις 15.00
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα

Κέντρο Φαέθων Ήβης 25 Ψυρρή
Τηλ. Επικοινωνίας 2130099902- 6974 33 15 33

Το εργαστήριο είναι βιωματικό. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Για την καλύτερη διεξαγωγή του όμως, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Λίγα λόγια για την αξία των μύθων:
Ο άνθρωπος, το μόνο ζώο που απόρρησε μπροστά στο θάνατο και την γέννηση, δημιούργησε τους μύθους στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να κατανοήσει τον κόσμο και να αποδώσει νόημα και αξία στη ζωή του.Ο Φρόυντ πίστευε πως η μυθολογική σύλληψη του κόσμου που έχει ενσωματωθεί στις μεγάλες σύγχρονες θρησκείες, δεν είναι άλλο από μια προβολή του ψυχικού κόσμου του ανθρώπου σε μια υπερβατική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον Campell οι μύθοι διαπραγματεύονται πάντοτε την πορεία του ατόμου από την εξάρτηση προς την ενηλικίωση και την ωριμότητα αλλά και την έξοδο του από τη ζωή, επίσης τη σχέση του με την κοινωνία, τη φύση και το Σύμπαν.Για εκείνον o μύθος είναι για πνευματική καθοδήγηση. Είναι το μονοπάτι που οδηγεί πίσω στον εαυτό.

Ο μύθος στη δραματοθεραπεία μπορεί να αξιοποιηθεί από το άτομο ώστε να επεξεργαστεί μέσα από την ασφάλεια της μεταφοράς την προσωπική του ιστορία, να βιώσει γνώριμους για εκείνον ρόλους ή να δοκιμάσει νέους και να οδηγηθεί στην καλύτερη κατανόηση και διαχείριση καταστάσεων με έναν μη ορθολογικό τρόπο.

Mar 27, 2015 | Posted by in Νέα | Comments Off on Οι Άθλοι του Ηρακλή