Κυριακή 8 Μαρτίου : Τα κόκκινα βόδια του Γηρυώνη

hercules-cacus

 

 

 

 

Άθλοι του Ηρακλή

Κυριακή 8 Μαρτίου : Τα κόκκινα βόδια του Γηρυώνη

Ο 12ος άθλος του ήρωα ήταν να φέρει τα πορφυρά βόδια που ανήκαν στο Γηρυόνη (το τέρας με τα τρία σώματα και τα έξι χέρια) και βρίσκονταν στο νησί Ερύθεια ή Εσπερία. Ο Ηρακλής κατάφερε να φτάσει εκεί διασχίζοντας τον ωκεανό με τη βοήθεια του χρυσού δισκοπότηρου που του χάρισε ο θεός Ήλιος και πήρε τα βόδια αφού αντιμετώπισε τον δικέφαλο σκύλο Όρθο, τον βοσκό Ερυτύων αλλά και τον ίδιο το Γηρυόνη. Στο εργαστήρι θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τα εμπόδια και τους βοηθούς του Ηρακλή, στην επίτευξη του τελευταίου άθλου που τον οδηγεί στην απελευθέρωση από τον κατώτερο εαυτό και τη θέωση. Οι ρόλοι και τα σύμβολα του μύθου θα αποτελέσουν αφορμή ώστε ο καθένας να εξερευνήσει εσωτερικούς ρόλους και σύμβολα, εσωτερικά εμπόδια και βοηθούς στον δρόμο προς τη δική του ολοκλήρωση.

Συντονίστρια Φωτεινή Καπή
Δραματοθεραπεύτρια

Ώρα: 6:30-8.30
Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήριο: 15€

Η συμμετοχή σε κάθε εργαστήριο δεν αποτελεί δέσμευση για όλη την σειρά.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Σάββατο στις 15.00
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα

Κέντρο Φαέθων Ήβης 25 Ψυρρή
Τηλ. Επικοινωνίας 2130099902- 6974 33 15 33

Το εργαστήριο είναι βιωματικό. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Για την καλύτερη διεξαγωγή του όμως, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Λίγα λόγια για την αξία των μύθων:
Ο άνθρωπος, το μόνο ζώο που απόρησε μπροστά στο θάνατο και την γέννηση, δημιούργησε τους μύθους στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να κατανοήσει τον κόσμο και να αποδώσει νόημα και αξία στη ζωή του. Ο Φρόυντ πίστευε πως η μυθολογική σύλληψη του κόσμου που έχει ενσωματωθεί στις μεγάλες σύγχρονες θρησκείες, δεν είναι άλλο από μια προβολή του ψυχικού κόσμου του ανθρώπου σε μια υπερβατική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον Campell οι μύθοι διαπραγματεύονται πάντοτε την πορεία του ατόμου από την εξάρτηση προς την ενηλικίωση και την ωριμότητα αλλά και την έξοδο του από τη ζωή, επίσης τη σχέση του με την κοινωνία, τη φύση και το Σύμπαν. Για εκείνον o μύθος είναι για πνευματική καθοδήγηση. Είναι το μονοπάτι που οδηγεί πίσω στον εαυτό.

Ο μύθος στη δραματοθεραπεία μπορεί να αξιοποιηθεί από το άτομο ώστε να επεξεργαστεί μέσα από την ασφάλεια της μεταφοράς την προσωπική του ιστορία, να βιώσει γνώριμους για εκείνον ρόλους ή να δοκιμάσει νέους και να οδηγηθεί στην καλύτερη κατανόηση και διαχείριση καταστάσεων με έναν μη ορθολογικό τρόπο.

Feb 28, 2015 | Posted by in Νέα, Σεμινάρια | Comments Off on Κυριακή 8 Μαρτίου : Τα κόκκινα βόδια του Γηρυώνη