Θεραπευτικός Διαλογισμός

ςςς

Τι είναι ο Διαλογισμός?

Η λέξη διαλογίζομαι προέρχεται από τη λατινική λέξη meditari και σημαίνει «να δεσμεύομαι σε στοχασμό ή συλλογισμό.» Επίσης σημαίνει «να εστιάζω τις σκέψεις μου» σε κάτι ή να «συλλογίζομαι» ή να «αναλογίζομαι» κάτι.

 

Ο βασικός ορισμός για τον διαλογισμό είναι μια κατάσταση ύπαρξης στην οποία συναντούμε την εσώτερη ουσία μας, ή εαυτό μας με σκοπό την αυτό-θεραπεία αλλά και την θεραπεία  των άλλων, την κατανόηση του νοήματος της ζωής και την συμβολή μας στην υγεία ολόκληρης της πλανητικής διαδικασίας. Η διαδικασία του διαλογισμού γίνεται έτσι αντιληπτή σαν μια δημιουργική αλλαγή.

Ο διαλογισμός  με άλλα λόγια είναι η τέχνη  στην πρακτική μορφή  για να μπορέσουμε να εκφράσουμε πληρέστερα κάθε κομμάτι του είναι μας σε αντίθεση με την άποψη που θέλει τον διαλογισμό μια αφαίρεση ή απομάκρυνση από τις καθημερινές δραστηριότητες.  Διαλογιζόμαστε για να αποκτήσουμε περισσότερη ενέργεια, να ισορροπήσουμε τις ενέργειες μας, ώστε να  είμαστε πιο χαλαροί, να αυξήσουμε τη δυνατότητα συγκέντρωσης στις διαδικασίες της ζωής μέσα και γύρω μας και τέλος για να προσφέρουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να ζήσει περισσότερο δημιουργικά.

Ο διαλογισμός αποτελεί εκείνη την ενεργητική και δημιουργική πρακτική μέσω της οποίας ο νους σταδιακά καθίσταται ένα  πολύτιμο όχημα ευθυγράμμισης.

 

Ο Διαλογισμός εκπαιδεύει το νου να παραμένει σταθερά στο Φως.

 

Ο πρώτος στόχος του διαλογισμού είναι η εμβάθυνση της κατανόησης του «ποιος είμαι εγώ» και η επαφή με αυτό το «εγώ» μέσω του οποίου όλες οι δυνάμεις της προσωπικότητας θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σαν μία λειτουργική ενότητα. Ο αναζητητής μαθαίνει να πειθαρχεί τον νου, γινόμενος ο αμερόληπτος και ωφέλιμος Παρατηρητής, διευκολύνοντας την εκπαίδευσή του έτσι, ώστε να κρατά την προσωπικότητα ενσωματωμένη κατά την διάρκεια της ημέρας. Εδώ, ο Παρατηρητής, ο αναζητητής θα αποκτήσει επίγνωση της εγκεφαλικής συνειδητότητας των ενεργειών της Ψυχής.

Σε κάποιο σημείο, ο διαλογισμός θα οδηγήσει σε μια μεταμόρφωση, μέσω της οποίας θα περάσουμε από μια ζωή που ήταν επικεντρωμένη στην ικανοποίηση των προσωπικών μας συμφερόντων, σε μια δημιουργική ζωή, με περισσότερη αγάπη και με μεγαλύτερη προθυμία να υπηρετούμε τον κόσμο μας.

Σώμα, συναίσθημα και μυαλό ενοποιημένα μετέχουν σε αυτή την εσωτερική δράση. Παρόλο που οι σκέψεις, οι ελπίδες, οι φόβοι και οι επιθυμίες αποτελούν επίσης ένα είδος εσωτερικής δράσης, αυτό που διαφοροποιεί τον διαλογισμό από όλα τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μία συνειδητή, εσκεμμένη εσωτερική δράση με συγκεκριμένη πρόθεση.
Το ταξίδι εκκινεί από τον συνειδητό νου, αυτό το μικρό εύθραυστο κομματάκι του εαυτού για να φτάσει να συμπεριλάβει τον συμπαντικό εαυτό, εκεί όπου η ανθρώπινη ψυχή γίνεται ζωντανός καθρέφτης και αντανακλά σε συμμετρία ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτή την χωρίς φράγμα στιγμή παύει να υπάρχει μέσο και σκοπός και ο διαλογισμός γίνεται η κίνηση του νου προς αυτή την ελευθερία.

Μέσα από την περιπέτεια του διαλογιστικού ταξιδιού θα διερευνήσουμε τη σημασία της χαλάρωσης, της συγκέντρωσης, της δημιουργικότητας και της χρήσης της ενέργειας για μια ζωή γεμάτη νόημα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους και σε άτομα που γνώρισαν το διαλογισμό και ζητούν περισσότερες πληροφορίες.


Θα εξετάσουμε:

  • Τις επιδράσεις του διαλογισμού στο άτομο, στην οικογένεια, στην εργασία, στην υγεία, στην ευημερία και στον πλανήτη μας τη Γη.
    • Τον διαλογισμό ως μέσο που προωθεί τη θεραπεία από το εσώτερο είναι του ανθρώπου.
    • Το μηχανισμό του διαλογισμού – πιο κομμάτι του εαυτού μας παίρνει μέρος στη διαδικασία, τι συμβαίνει όταν διαλογιζόμαστε.

Θα κερδίσουμε:
Βελτίωση στην ποιότητα της ζωής μας, βοηθώντας τον εαυτό μας και τους άλλους ν’ αντιμετωπισθεί το αυξημένο στρες της σύγχρονης καθημερινότητας.
• Αύξηση της συνειδητότητας.
• Ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή μας, ώστε να αποβεί δημιουργική και να καρποφορήσει.


Μαρία Λυμπούση  Φιλόλογος, Ομοιοπαθητικός, Ενεργειακή Θεραπεύτρια.

Κάθε Τετάρτη 17.30-16.30

Έναρξη 13 Δεκεμβρίου

Κόστος 40 ευρώ το μήνα.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα 2130099902, 6976 97 59 05

Κέντρο Αυτογνωσίας Φαέθων

Ήβης 25 Ψυρρή

2130099902