Η εξόντωση της Λερναίας Ύδρας.

Ο ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ.
Η εξόντωση της Λερναίας Ύδρας.

«Είπαν στον Ηρακλή να βρει την Ύδρα με τα εννέα κεφάλια που ζούσε σε ένα τρομερό βάλτο. Το τέρας αυτό έχει το υποκειμενικό του αντίστοιχο. Κατοικεί στα σπήλαια του νου. Ανθίζει στο σκοτάδι και το βόρβορο των αφώτιστων κοιλοτήτων.
Μένοντας βαθιά στις υπόγειες περιοχές του υποσυνείδητου, άλλοτε ήρεμο κι άλλοτε ξεσπώντας σε ταραχώδη φρενίτιδα, το θηρίο εδραιώνει μια μόνιμη κατοικία. Δύσκολα ανακαλύπτεται η ύπαρξη του. Περνά πολύς καιρός ώσπου να αντιληφθεί το άτομο ότι τρέφει και συντηρεί ένα τόσο άγριο πλάσμα. Τα καυτά βέλη της φλογερής έφεσης πρέπει να εξαπολυθούν προτού ανακαλυφθεί η παρουσία του».
Αλίκη Μπέιλη.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο δρόμος που μας οδηγεί στο Φως είναι η αναγνώριση του σκοταδιού. Αν φθάσουμε στα άδυτα, του είναι μας και δούμε κατάματα τη σκιώδη πλευρά μας, τότε θα αποκαλυφθεί το Φως μας, τότε δεν θα υπάρχουν οι σκιές γιατί θα έχουν μετουσιωθεί σε θάρρος, σε ηρωισμό, στην ανάγκη να επιχειρήσουμε όχι για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα αλλά για να γίνουμε πιο άξιοι, πιο “ακριβοί”, πιο σημαντικοί για την ανθρωπότητα.
Περισσότερα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18.00.
Διάρκεια 2 ώρες.
Κόστος 15 ευρώ.
Ίρις Πάσσου, Ιωάννα Σοφού

Nov 18, 2013 | Posted by in Νέα | Comments Off on Η εξόντωση της Λερναίας Ύδρας.