Γοητεία = σαγηνευτική επίδραση.

ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΠΑΤΗ – ΓΟΗΤΕΙΑ.
Surreal-Poster-Sample-25percent
Γοητεία στο λεξικό σημαίνει  σαγηνευτική επίδραση.

Θυμαπάτη ή γοητεία σύμφωνα με την διδασκαλία του Θιβετανού ονομάζουμε, όλες τις όψεις της απάτης, της πλάνης, των παρεξηγήσεων και των παρερμηνειών που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σε κάθε βήμα της ζωής μέχρι να φθάσει την ενότητα.

Αυτή είναι μια κατάσταση που ξεκινάει από την δυαδικότητα που βιώνουμε και το μυστικό επίλυσης της βρίσκεται στην ενότητα. Είναι μια παγκόσμια

κατάσταση και ατομικά   μας δυσκολεύει στην ευθυγράμμιση μας σαν ολότητας

για την επαφή μας με την ψυχή και την ενέργεια της. Αυτό βέβαια το αντιλαμβάνεται κάποιος που έχει  μπει στο δρόμο της αυτογνωσίας και προσπαθεί για την πνευματική του ολοκλήρωση και βέβαια έρχεται αντιμέτωπος με αυτή σε κάθε πεδίο της εκδήλωσης.

Είναι μια παγκόσμια κατάσταση αυταπάτης  που συνήθως παρομοιάζετε με ομίχλη και μας κάνει να μην βλέπουμε τα πράγματα καθαρά όπως στην πραγματικότητα είναι. Σε αυτό έχουν παίξει διάφοροι ψυχολογικοί παράγοντες, λανθασμένες αντιλήψεις και πεποιθήσεις, είναι μια κατάσταση που μας δημιουργούν τα διάφορα συναισθήματα και ο νους ο οποίος δεν είναι εκπαιδευμένος στο να διακρίνει και επίσης είναι αφώτιστος. Μας επηρεάζει όλους μέχρι την στιγμή που αρχίζουμε να κατανοούμε και να ξεκαθαρίζουμε τις καταστάσεις στη ζωή μας. Όλη αυτή η κατάσταση της απάτης ή της εξαπάτησης συμβαίνει λόγω της φύσης της επιθυμίας του ανθρώπου που είναι υλιστική, εγωιστική, χωριστική, υπερήφανη κλπ.

Αυτή  η κατάσταση είναι τόσο πολύ εδραιωμένη στις ζωές μας ώστε τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αναγνωρίσιμη γιατί νομίζουμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι η αλήθεια. Επίσης αυτή είναι μια κατάσταση που μας εμποδίζει στην επαφή με την ψυχή γιατί δημιουργεί φραγμούς στην ενέργεια.

Θυμαπάτη ή γοητεία ή  θυμική αυταπάτη. Σχετίζεται με το συναισθηματικό μας σώμα, και τα διάφορα συναισθήματα.

Πλάνη σχετίζεται με το νοητικό μας σώμα και τις σκέψεις μας.

Μάγια σχετίζεται με το αιθερικό μας σώμα.

Ένοικος στο Κατώφλι είναι το όνομα που δίνετε  για το σύνολο όλων αυτών

(πλάνη- γοητεία- μάγια) και σχετίζεται συνολικά με την προσωπικότητα μας.

 

Διδάσκαλος Θιβετανός

 

Ιωάννα Σοφού.