ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ.

energy healing 1

Η γνωριμία μου με την Εσωτέρα Θεραπευτική, έγινε πριν 9 χρόνια. Όταν άρχισα να διαβάζω το βιβλίο μου φάνηκε αρκετά δύσκολο, όμως δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια. Κάθε χρόνο που ξαναδιάβαζα το βιβλίο κατανοούσα όλο και πιο πολλά πράγματα. Όταν άρχισα να παρακολουθώ το μάθημα της Εσωτέρας αναγνώρισα ότι το βιβλίο είναι γραμμένο σε 7 επίπεδα και έτσι όσο διευρυνόταν η συνειδητότητα μου τόσο περισσότερα πράγματα κατανοούσα. Και όσο πιο πολύ το κατανοούσα τόσο πιο βαθιά στη γνώση έμπαινα, άλλωστε το λέει και η λέξη Εσωτέρα κάτι που είναι κρυμμένο κάτι που είναι εσωτερικά. Σε βοηθά να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι. Σε οδηγεί να ανακαλύψεις τον εσωτερικό εαυτό σου, σε οδηγεί στον ιερό τόπο της καρδιάς σου. Και παράλληλα σε οδηγεί επίσης να κατανοήσεις, ότι αποτελείς ένα κομμάτι του Σύμπαντος που τελικά όλα είναι ένα και το ένα επηρεάζει το άλλο.
Κατανοείς ότι δεν είσαι μόνο ένα φυσικό σώμα έχεις ένα αιθερικό (που η επιστήμη σιγά-σιγά αναγνωρίζει την ύπαρξη του), έχεις ακόμη ένα συναισθηματικό, νοητικό σώμα και μια ψυχή που είναι η κινητήριος δύναμης όλης της ύπαρξης. Η Εσωτέρα Θεραπευτική σε βοηθά να έρθεις σε επαφή με την ψυχή. Με την ψυχή που είναι ο μεγάλος Θεραπευτής και δάσκαλος. Η θεραπεία της Ε.Θ γίνεται πάνω στο αιθερικό σώμα με ενεργειακά τρίγωνα (το τρίγωνο είναι ένα ισχυρό γεωμετρικό σχήμα), το αιθερικό σώμα είναι ένα αόρατο δίχτυ που είναι το καλούπι του φυσικού σώματος και όλα τα όργανα και συστήματα είναι αποτυπωμένα πάνω του. Είναι εκείνο το δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των σωμάτων και του φυσικού σώματος, μεταξύ της ψυχής και του φυσικού σώματος αλλά και μεταξύ μας και σε ότι υπάρχει γύρω μας. Όλα έμψυχα ή άψυχα έχουν ένα αιθερικό σώμα γιατί όλα είναι ενέργεια. Επίσης ακόμη όπως αναφέρει ο Δρ. Ρίτσαρντ Γκέρμπερ στο βιβλίο του Δονητική Ιατρική, η ασθένεια πριν γίνει σύμπτωμα στο φυσικό σώμα αποτυπώνεται πάνω στο αιθερικό σώμα. Φανταστείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα της Ε.Θ με την εργασία της πάνω στο φυσικό σώμα.
Φέρνει μια ισορροπία σε όλα τα σώματα και σε όλα τα ενεργειακά κέντρα, γιατί τα ενεργειακά κέντρα βρίσκονται πάνω στο αιθερικό σώμα. Όμως δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό.
Η θεραπεία της Ε.Θ γίνεται από το πεδίο της ψυχής και όχι από την επιθυμία να θεραπεύσεις κάποιον για να λες ότι είσαι ένας καταπληκτικός θεραπευτής.
Αυτό στην θεραπευτική είναι μια αυταπάτη του θεραπευτή. Για κάθε άνθρωπο η ψυχή του έχει ένα σχέδιο, έτσι λοιπόν ο θεραπευτής επικαλείται την ψυχή του θεραπευόμενου να γίνει η θεραπεία. Κρατά τη θέληση συγκρατημένη και επικαλείται την ενέργεια της αγάπης. Δεν θεραπεύει η προσωπικότητα αλλά η ψυχή. Η ασθένεια είναι ένα δώρο για όλους μας όταν δούμε, όσο μπορούμε με ψυχραιμία, τι πρέπει να αλλάξουμε, να κατανοήσουμε ακόμη και να αφήσουμε πίσω. Όλη αυτή η διαδικασία θέλει ψυχική δύναμη. Ο πρώτος νόμος της Ε.Θ.
αναφέρει:
«Κάθε ασθένεια είναι αποτέλεσμα αναστολής της ζωής της ψυχής, και τούτο αληθεύει για όλες τις μορφές σ’ όλα τα βασίλεια. Η τέχνη του θεραπευτή συνίσταται στην απελευθέρωση της ψυχής, έτσι ώστε η ζωή της να μπορεί να ρέει μέσον του αθροίσματος των οργανισμών, που συνιστούν κάθε ιδιαίτερη μορφή».
Ο θεραπευτής εργάζεται να επαναφέρει την ελεύθερη ροή της ενέργειας της ψυχής στον θεραπευόμενο του. Γι αυτό και χρησιμοποιεί το ακόλουθο μάντραμ:
«Είθε η θεραπεία να γίνει σύμφωνα με το θέλημα της ψυχής σου».
Η θεραπεία μπορεί να επέλθει όταν είναι σε συμφωνία με την Θέληση της Ψυχής. Είναι μια διαδικασία που «επιτρέπουμε» και δεν επιβάλλεται με βία.
Ο θεραπευτής, χρειάζεται να είναι αποσπασμένος από τη δική του επιθυμία και πολλές φορές από την έπαρση ότι θεραπεύει. Είναι απλώς ένα κανάλι που τη στιγμή της θεραπείας προσφέρει τον εαυτό του για να περάσει μέσα από αυτόν η θεραπευτική ενέργεια. Το μόνο που οφείλει να κάνει είναι να διατηρεί αγνό και εξαγνισμένο τον εαυτό του για να μπορεί να είναι ένα αγνό κανάλι ενέργειας. Τίποτε άλλο.
Το καθήκον μας είναι να βοηθάμε τους άλλους να βοηθήσουν τον εαυτό τους.
Επίσης τώρα που διδάσκω Ε.Θ και έχω εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην γνώση της, την θεωρώ την «προπονητική» όλων των θεραπευτικών προσεγγίσεων. Κάθε θεραπευτής οποιασδήποτε θεραπευτικής τεχνικής καλό είναι, να γνωρίζει τους νόμους και τους κανόνες της Ε.Θ, αλλά και να είναι. Είναι πολύ όμορφη η γνώση για την ομορφιά της ανθρώπινης ύπαρξης.
Και τέλος μια σύντομη ιστοριούλα που είναι το μότο μου:
Κάποτε μια μητέρα πήγε τον γιο της που έπασχε από διαβήτη, στον Δαλάι Λάμα να του πει να μην τρώει ζάχαρη. Αυτός της είπε να έρθει σε μια εβδομάδα.
Αυτή ταράχτηκε και είπε μα σε μια εβδομάδα, σε παρακαλώ πες του. Αυτός επέμενε, έλα σε μια εβδομάδα. Τι να κάνει λοιπόν, φεύγει και επιστρέφει σε μια εβδομάδα. Ο Δαλάι Λάμα την δέχτηκε και λέει στον μικρό να μην τρώει ζάχαρη, εξηγώντας του γιατί δεν πρέπει να το κάνει . τότε η γυναίκα τον
ρωτάει: μα γιατί δεν μπορούσατε να του πείτε κάτι τόσο απλό πριν μια εβδομάδα? Και αυτός απαντά: μα τότε έτρωγα και εγώ ζάχαρη!
Πρέπει να φροντίζουμε να είμαστε αυτό που λέμε, πράττουμε.
Και το ταξίδι της εξέλιξης συνεχίζεται…
Ιωάννα Σοφού.