Τι ειναι η θεραπεια

Η ΙΕΡΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.?

Θεραπεία σύμφωνα με το λεξικό σημαίνει: κάθε μέσο που αποσκοπεί στην ίαση μιας νόσου.
Στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει: Υπηρετώ, ασχολούμαι με ζήλο
φροντίζω, περιποιούμαι, καλλιεργώ, ικανοποιώ, νοσηλεύω,
γιατρεύω, επανορθώνω ζημιά.

Ο Διδάσκαλος Θιβετανός στο βιβλίο της Εσωτέρας Θεραπευτικής αναφέρει τη θεραπεία ως την «Ιερή Τέχνη της Θεραπείας». Τι είναι όμως αυτό που την κάνει Ιερή?

Ιερ(ο) συνθετικό λέξεων που προσδίδει τη σχέση με το ιερό, με το θείο και ως επέκταση με το Όλον – την ολότητα–.
Όταν κάνουμε κάτι που δημιουργεί ολοκλήρωση, συνδέουμε όλα τα μέρη ώστε να αποκατασταθεί η ολότητα μπορούμε να πούμε ότι δεσμευόμαστε σε μία ιερή σχέση ή μια ιερή δράση.

Τι είναι ιερό? Ρωτάει ο Κρισναμούρτι :
η λέξη ιερό δεν έχει κανένα νόημα μόνη της, γίνεται ιερό μόνο στη σχέση του με κάτι, φανταστικό ή πραγματικό….όπου δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει ιερό. Η αγάπη είναι ολόκληρη, σε αυτή δεν υπάρχει χωρισμός,
( Ημερολόγιο)

Αυτή η σχέση της θεραπείας, είναι μια ιερή σχέση με τον εαυτό μας και με τον απέναντι άνθρωπο. Είναι μια σχέση που προϋποθέτει εμπιστοσύνη, ευγνωμοσύνη και ειλικρίνεια με τον εαυτό και τον άλλο για να λειτουργήσει.

Τι χρειάζεται να κάνουμε?

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επανασυνδεθούμε και να ξανά-θυμηθούμε ποιοι στην πραγματικότητα είμαστε, την αληθινή μας ταυτότητα που δεν τίποτα άλλο παρά ένα κομμάτι του Όλου , του Θείου, και κατ επέκταση της Ιερότητας.

Το καθήκον μας είναι να ξανα-θυμηθούμε τον Εαυτό μέσω της καλλιέργειας της επίγνωσης και αυτό είναι ένα ιερό καθήκον.

Από το επίπεδο της καρδιάς γνωρίζουμε ότι όλοι είμαστε Ένα. Ξέρουμε ότι υπάρχει η Μία Ζωή, Μία συνειδητότητα που εκδηλώνεται μέσω των πολλών μορφών και της πολλαπλότητας.
Αυτή η αλληλο-συσχέτιση και αλληλο-σύνδεση είναι φυσική όταν η καρδιά είναι ενεργή.
Εξάλλου από την άποψη μιας υψηλότερης συνείδησης δεν υπάρχει χωριστός εαυτός από κανέναν.

Είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα μέσα στο Ιερό της Καρδιάς και εντός σιωπής.

Το καθήκον μας είναι να βοηθάμε τους άλλους να βοηθήσουν τον εαυτό τους έτσι ώστε να ξανά-θυμηθούν ποιοι είναι και να κερδίσουν η να συνδεθούν με την δύναμη τους, αυτό είναι ένα ιερό καθήκον.

Αυτή η επανασύνδεση είναι που μας φέρνει σε επαφή με αυτή την ιερή σχέση, είναι μια αλχημική σχέση. Η σχέση της αλχημείας. Ξέρουμε ότι η αλχημεία σχετίζεται με την μεταμόρφωση.

Για να συμβεί όμως η μεταμόρφωση – και κατ-επέκταση η αλχημεία – χρειάζεται ένα δοχείο που θα έχει το ρόλο του οχήματος που εντός του θα δημιουργηθεί ή όλη αντίδραση έτσι ώστε να προκύψει η μεταμόρφωση και τρία στοιχεία . Στην περίπτωση της Εσωτέρας Θεραπευτικής τον ρόλο του δοχείου παίρνει το τρίγωνο και τα τρία απαιτούμενα στοιχεία που χρειάζονται είναι : η Πηγή, η Ψυχή μας και η Ψυχή του άλλου ανθρώπου, και η δυναμική της ενέργειας που δημιουργεί την μεταμορφωτική δύναμη στη μεταξύ τους σχέση.

Αυτή η πρακτική βοηθάει την ανάπτυξη της ενόρασης μας και με την ενόραση παρούσα υπάρχει ελπίδα να έχουμε επίγνωση και όταν υπάρχει επίγνωση συμβαίνει η μεταμόρφωση.

Ίσως κάτι ακόμα θα μπορούσε να απαντήσει στο τι είναι θεραπεία. Είναι ένα μικρό βήμα που συμβαίνει για μια στιγμή, που μας οδηγεί στην ελευθερία.