ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

merkaba

Energy_Blast_Wallpaper_yqqod

ΑΙΘΕΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ – ΠΡΑΝΑ.
Τι λέει η επιστήμη σήμερα σχετικά?
Η επιστημονική άποψη της πραγματικότητας υποστηρίζει πλέον την ιδέα ότι συν αποτελούμαστε από ενεργειακά πεδία και έτσι, πράγματι, προχωρεί πολύ πέραν αυτής, σε βασίλεια που μόλις τώρα αρχίζουμε να δοκιμάζουμε, δηλ. σε μία ολογραφική άποψη του σύμπαντος. Στο σύμπαν αυτό τα πάντα αλληλοσυνδέονται, ανταποκρινόμενα σε μια ολιστική εμπειρία της πραγματικότητας.
Μπορούμε να μετράμε ηλεκτρομαγνητικά πεδία γύρω από το σώμα με μια ευαίσθητη συσκευή που ονομάζεται SQUID ( ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ ΥΠΕΡΑΓΩΓΙΜΩΝ ΚΒΑΝΤΟΥΜ). Η συσκευή αυτή ούτε που αγγίζει το σώμα όταν μετρά τα μαγνητικά πεδία γύρω του. Ο δρ. Samuel Williamson του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης δηλώνει ότι το SQUID δίνει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση της λειτουργίας του εγκεφάλου από τον συνήθη ηλεκτροεγκεφαλογράφο.

Καθώς η ιατρική εμπιστεύεται όλο και περισσότερο αυτά τα περίπλοκα όργανα που μετρούν ταλαντώσεις από το σώμα, η υγεία και η ασθένεια, ακόμα και η ζωή η ίδια, σιγά- σιγά επαναπροσδιορίζονται με όρους ενεργειακών δονήσεων και προτύπων.
Το 1959 ο δρ Leonard Ravitz στο Πανεπιστήμιο William & Mary απέδειξε ότι το Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο διακυμαίνεται ανάλογα με τη νοητική και ψυχολογική σταθερότητα του ατόμου. Διατύπωσε την πρόταση ότι υπάρχει ένα πεδίο που σχετίζεται με τη διαδικασία της σκέψης και ότι μεταβολές του σκεπτικού αυτού πεδίου προκαλούσαν ψυχοσωματικά συμπτώματα.
Το 1979 ένας άλλος επιστήμων, ο δρ. Robert Becker της Ιατρικής Σχολής Upstate, στο Syracuse της Ν. Υόρκης, χαρτογράφησε ένα σύνθετο ηλεκτρικό πεδίο πάνω στο σώμα, το οποίο έχει τη μορφή του σώματος. Ονόμασε το πεδίο αυτό Σύστημα Ελέγχου Συνεχούς Ρεύματος (Direct Current Control System) και βρήκε ότι αλλάζει σχήμα και ισχύ, ανάλογα με τις φυσιολογικές και ψυχολογικές μεταβολές. Εντόπισε επίσης σωματίδια, μεγέθους ηλεκτρονίου, να κινούνται διαμέσου του πεδίου αυτού.
Ο δρ. Victor Inyushin, στο Πανεπιστήμιο του Καζακστάν, στη Ρωσία, έκανε εκτεταμένη έρευνα πάνω στο Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο από το 1950. Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα των πειραμάτων του , προτείνει την ύπαρξη ενός «βιοπλασματικού» ενεργειακού πεδίου που συντίθεται από ιόντα, ελεύθερα πρωτόνια και ελεύθερα ηλεκτρόνια. Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή είναι διαφορετική από τις γνωστές τέσσερις καταστάσεις της ύλης- στερεά, υγρά, αέρια και πλάσμα – ο Inyushin λέει ότι το βιοπλασματικό ενεργειακό πεδίο είναι μια πέμπτη κατάσταση ύλης. Οι παρατηρήσεις του έδειξαν ότι τα βιοπλασματικά σωματίδια ανανεώνονται συνεχώς με χημικές διαδικασίες μέσα στα κύτταρα και είναι σε αδιάλειπτη κίνηση.
Ο Μαξ Πλάνκ, ανακάλυψε ότι η ενέργεια της θερμικής ακτινοβολίας (σαν το καλοριφέρ στο σπίτι μας) δεν εκπέμπεται συνεχώς, αλλά εμφανίζεται με τη μορφή διακεκριμένων – πακέτων ενέργειας – ονομαζόμενων κβάντα. Ο Αϊνστάιν θεώρησε ότι όλες οι μορφές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μπορούν να εμφανιστούν όχι μόνο ως κύματα, αλλά επίσης και με τη μορφή των κβάντα.
Όλα τα σωματίδια μπορούν να δημιουργηθούν από την ενέργεια και μπορούν να χαθούν μέσα στην ενέργεια. Πού και πότε γίνεται αυτό δεν μπορούμε να το καθορίσουμε επακριβώς, όμως σαφώς γνωρίζουμε ότι συμβαίνει διαρκώς.
Είμαστε έτσι βυθισμένοι σε έναν κόσμο ενεργειακών πεδίων ζωής, σκεπτοπεδίων και βιοπλασματικών μορφών που κινούνται γύρω από το σώμα και εκρέουν από αυτό. Έχουμε γίνει αυτό το ίδιο το δονούμενο, ακτινοβόλο βιόπλασμα!
Αν ορίσουμε ως Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο όλα τα πεδία ή τις εκπορεύσεις από το ανθρώπινο σώμα, μπορούμε να δούμε ότι πολλά γνωστότατα συστατικά του ΑΕΠ έχουν μετρηθεί εργαστηριακά. Είναι τα ηλεκτροστατικά, μαγνητικά, ηλεκτρομαγνητικά, ηχητικά, θερμικά και οπτικά συστατικά του.
Όλες αυτές οι μετρήσεις συμφωνούν με τις κανονικές ,φυσιολογικές διαδικασίες του σώματος και πηγαίνουν πέρα από αυτές για να παράσχουν ένα όχημα για ψυχοσωματική λειτουργία.
Το σώμα μας μπορεί να θεωρηθεί σαν μια κβαντισμένη μορφή ενέργειας που προβάλλει από την ατομική κυτταρική φύση μας η οποία περνάει μέσα από όλους τους ιστούς και τα συστήματα του οργανισμού.
Επίσης όλα αυτά συμφωνούν με όσα μέσα από όλους τους αιώνες οι διορατικοί είδαν και περιέγραψαν, σαν εκπομπές της αύρας και της ενέργειας. Αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με την διατύπωση των εσωτερικών σχολών ότι τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια. Και ο άνθρωπος σαν αναπόσπαστο μέρος αυτού του όλου είναι ενέργεια. Αυτή η ολογραφική άποψη θα συμβάλει στην ενοποίηση της φύσης μας με το πνεύμα.
Ο δρ. Karl Pribram, διάσημος ερευνητής του εγκεφάλου, συγκέντρωσε αποδείξεις ότι η βαθύτερη δομή του εγκεφάλου είναι βασικά ολογραφική. Τονίζει ότι έρευνες από πολλά εργαστήρια, με περίτεχνες αναλύσεις των χρονικών και χωρικών συχνοτήτων, δείχνουν ότι ο εγκέφαλος δομεί, όραση, ακοή, γεύση, οσμή και αφή ολογραφικά. Λέει ότι ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί μια ολογραφική περιοχή που υπερβαίνει το χώρο και το χρόνο. Οι παραψυχολόγοι αναζήτησαν την ενέργεια που εκπέμπουν η τηλεπάθεια, ψυχοκίνηση και η θεραπευτική. Από την άποψη του ολογραφικού σύμπαντος τα γεγονότα αυτά προκύπτουν από συχνότητες που υπερβαίνουν το χρόνο και το χώρο. Είναι δυνητικά σύγχρονα και πανταχού παρόντα.
Για τον ολογραφικό σκελετό της πραγματικότητας κάθε τμήμα της αύρας όχι μόνο απεικονίζει αλλά και περιέχει το σύνολο. Δεν είμαστε απλά μέρος του προτύπου είμαστε το πρότυπο.
Η ολιστική επίγνωση είναι εκτός γραμμικού χρόνου και τρισδιάστατου χώρου και για αυτό πρέπει να εξασκήσουμε την ολιστική εμπειρία για να μπορέσουμε να την αναγνωρίσουμε.
Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος υπέρβασης των ορίων του γραμμικού νου και επιτρέπει στη συνάφεια των πάντων να καταλήξει βιωματική πραγματικότητα.
Ο Rupert Sheldrake, στο βιβλίο του Μια Νέα Επιστήμη Ζωής, διατείνεται ότι όλα τα συστήματα ρυθμίζονται όχι μόνο από τους γνωστούς και υλικούς παράγοντες, αλλά επίσης και από αόρατα οργανωτικά πεδία. Τα πεδία αυτά είναι αίτια, διότι χρησιμεύουν ως βασικά σχέδια για μορφή και συμπεριφορά. Τα πεδία αυτά δεν έχουν ενέργεια με την συνηθισμένη έννοια της λέξης, επειδή οι επιδράσεις τους φτάνουν πέραν του χρόνου και του χώρου, που είναι τα συνήθη εμπόδια που επιβάλλονται στην ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι η επίδραση τους είναι το ίδιο ισχυρή από απόσταση όσο και από κοντά.
Σύμφωνα με την υπόθεση αυτή, οποτεδήποτε κάποιο μέλος ενός βιολογικού είδους μαθαίνει μια καινούργια συμπεριφορά, το αιτιώδες πεδίο του είδους μεταβάλλεται. Αν η συμπεριφορά επαναλαμβάνεται για αρκετό χρόνο αυτή επηρεάζει ολόκληρο το είδος.
Ο Sheldrake ονόμασε αυτή την αόρατη μήτρα «μορφογεννητικό πεδίο» από τις λέξεις – μορφή – και -γεννώ -. Η δράση του πεδίου αυτού διαλαμβάνει «δράση από απόσταση».
Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο δρ. David Bohm και λέει ότι το ίδιο συμβαίνει και στην κβαντική φυσική. Κάτι που συμβαίνει μακρινά σωματίδια μπορεί να επηρεάσει τα μορφικά πεδία άλλων σωματιδίων.
Ένας άλλος φυσικός ο Jack Sarfatti, στο βιβλίο του «Ψυχοενεργητικά Συστήματα» διατείνεται ότι τα πράγματα είναι πιο συνδεδεμένα ή τα γεγονότα πιο συσχετισμένα σε ένα επίπεδο πραγματικότητας «υπεράνω» του δικού μας και ότι τα πράγματα στο πεδίο αυτό συνδέονται μέσω ενός ακόμη υψηλότερου επιπέδου. Με τον τρόπο αυτό, φτάνοντας σε ένα ανώτερο πεδίο, είναι δυνατόν να καταλάβουμε πως λειτουργεί η ακαριαία συνδετικότητα.
Πιο πρόσφατα η δρ. Schafica Karagulla συσχέτισε παρατηρήσεις που έγιναν από άτομα ευαίσθητα στις φυσικές ανωμαλίες ( διορατικούς) Οι παρατηρήσεις αυτές του αιθερικού σώματος αποκαλύπτουν ένα ζωτικό ενεργειακό σώμα ή πεδίο, το οποίο δημιουργεί μια μήτρα που διαπερνά το πυκνό φυσικό σώμα σαν σπινθηροβόλος ιστός φωτεινών ακτινών. Η ενεργειακή αυτή μήτρα είναι το βασικό πρότυπο πάνω στο οποίο το φυσικό υλικό των ιστών σχηματίζεται και στερεώνεται. Οι ιστοί υφίστανται μόνο επειδή πίσω τους υπάρχει αυτό το ζωτικό πεδίο.
Η δρ. Karagulla, συνδύασε επίσης τις ανωμαλίες των τσάκρα με την ασθένεια.
Η δρ. Dora Kunz, Πρόεδρος του Αμερικανικού Τμήματος της Θεοσοφικής Εταιρίας, εργάστηκε για πολλά χρόνια και με την επαγγελματική ιατρική και με τη θεραπευτική. Όπως παρατηρεί στο «Πνευματικές Απόψεις των Θεραπευτικών Τεχνών», «όταν το ζωτικό πεδίο είναι υγιές, υπάρχει μέσα του ένας αυτόνομος φυσικός ρυθμός» και επίσης «κάθε όργανο στο σώμα έχει τον αντίστοιχο ενεργητικό ρυθμό του στο αιθερικό πεδίο».
Ανάμεσα στις αιθερικές σφαίρες των οργάνων, οι διάφοροι ρυθμοί αλληλεπιδρούν σαν να υπάρχει μια λειτουργία μεταφοράς της ενέργειας από το ένα όργανο στο άλλο. Όταν το σώμα είναι ακέραιο και υγιές, οι ρυθμοί αυτοί μεταφέρονται εύκολα από όργανο σε όργανο. Όταν όμως υπάρχουν παθολογικά φαινόμενα, τόσο οι ρυθμοί, όσο και τα επίπεδα της ενέργειας αλλάζουν. Π.χ. τα υπολείμματα μιας χειρουργικής αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας μπορούν να γίνουν αντιληπτά στο πεδίο. Οι φυσικοί ιστοί που γειτονεύουν τώρα μεταξύ τους έχουν μια αλλαγμένη λειτουργία μεταφοράς ενέργειας από αυτήν που προηγουμένως ρύθμιζε η σκωληκοειδής απόφυση.
Στη φυσική αυτό ονομάζεται αντίσταση στη σύζευξη η ασυμβατότητα. Κάθε γειτονικός ιστός είναι σε τέτοια σύζευξη, γεγονός που σημαίνει ότι η ενέργεια μπορεί να ρέει άνετα μέσα από όλους τους ιστούς. Η χειρούργηση ή η ασθένεια αλλάζουν τη σύζευξη αυτή, έτσι ώστε η ενέργεια, μέχρις ενός βαθμού, μάλλον διασκορπίζεται παρά μεταδίδεται.
Αν όμως κοιτάξουμε στα βιβλία, αυτό δεν είναι κάτι νέο. Οι άνθρωποι ήξεραν για το φαινόμενο αυτό από τη χαραυγή του χρόνου. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει στον καιρό μας, είναι ότι τώρα το ανακαλύπτουμε ξανά. Γι αρκετό καιρό, είτε το αγνοούσε είτε το απέρριπτε ο μέσος δυτικός άνθρωπος και στο διάστημα αυτό οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στο να γνωρίσουν το φυσικό κόσμο. Καθώς η γνώση αυτή εξελισσόταν και η Νευτώνεια φυσική έδωσε τη θέση της στις Θεωρίες της Σχετικότητας, του Ηλεκτρομαγνητισμού και της Κβαντικής, είμαστε όλο και περισσότερο σε θέση να δούμε τις διασυνδέσεις ανάμεσα στις αντικειμενικές περιγραφές του κόσμου μας και στον κόσμο των ανθρώπινων υποκειμενικών βιωμάτων
Η αρχαία Ινδική πνευματική παράδοση, άνω των 5.000 ετών, αναφέρεται σε μια συμπαντική ενέργεια που ονομάζεται Πράνα. Η συμπαντική αυτή ενέργεια θεωρείται ως το βασικό συστατικό και η πηγή όλης της ζωής.
Η Πράνα, ή η ανάσα της ζωής, κινείται μέσα από όλες τις μορφές και τους δίνει ζωή. Οι Γιόγκι ασκούν το χειρισμό της ενέργειας αυτής μέσω τεχνικών αναπνοής, του διαλογισμού και της φυσικής άσκησης.
Οι Κινέζοι κατά την 3η π.χ. χιλιετία, έθεσαν την ύπαρξη μιας ζωτικής ενεργείας που την ονόμασαν Τσι. Κάθε ύλη, έμψυχη και άψυχη, συντίθεται διαποτίζεται από αυτή τη συμπαντική ενέργεια.
Το Τσι περιέχει δύο πολωμένες δυνάμεις, το Γιν και το Γιανγκ. Όταν το Γιν και το Γιανγκ είναι εξισορροπημένα, το ζων σύστημα εκδηλώνει φυσική υγεία. Όταν δεν ισορροπούν, επέρχεται μια κατάσταση ασθένειας.

Η Καββάλα, που ξεκίνησε γύρω στο 538 π.χ. αναφέρεται σε αυτές τις ίδιες ενέργειες ως αστρικό φως.
Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν πολυάριθμες αναφορές σε φως γύρω από άτομα και σε φώτα που εμφανίζονταν, αλλά με τους αιώνες αυτά τα φαινόμενα έχασαν την αρχική τους σημασία.
Πολλές εσωτερικές διδασκαλίες- τα αρχαία Ινδουιστικά Βεδικά κείμενα, οι Θεόσοφοι, οι Ροδόσταυροι, οι Ινδιάνοι Μάγοι-Γιατροί, οι Θιβετανοί και Ινδοί Βουδιστές, οι Ιάπωνες Βουδιστές Ζεν, η κ. Μπλαβάτσκυ, ο Ρούντολφ Στάινερ, η κ. Μπέιλη για να αναφέρουμε μερικούς- περιγράφουν το Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο με κάθε λεπτομέρεια.
Η ζωτική αυτή ενέργεια, αντιληπτή ως φωτεινό σώμα, πρωτοαναφέρθηκε στη δυτική φιλολογία από τους Πυθαγόρειους περίπου το 500 π.χ.
Είχαν την άποψη ότι το φως της μπορούσε να έχει πολλά διαφορετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό, περιλαμβανομένης και της θεραπείας ασθενειών. Ο λόγιος Παράκελσος τον Μεσσαίωνα, ονόμασε την ενέργεια αυτή «Ιλίαστρον» και είπε ότι το «Ιλλίαστρον» αποτελείται από ζωτική δύναμη όσο και από ζωτική ύλη.
Ο Βίλχελμ Ράιχ ήταν ο πρώτος δυτικός επιστήμονας που κατάφερε να ξαναανακαλύψει και να τεκμηριώσει επιστημονικά την ύπαρξη αυτής της λεπτής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που περιβάλλει τα πάντα, την οποία ονόμασε οργόνη.
Η πράνα λοιπόν περιγράφεται σαν ένας τύπος πολύπλοκης πολυδιάστατης ενέργειας αποτελούμενη από ένα συνδυασμό ηλεκτρικής, μαγνητικής, ηλεκτρομαγνητικής, φωτονικής, οπτικής, θερμικής και νοητικής ενέργειας. Η λέξη «πράνα» είναι συνδυασμός των συλλαβών – πρα και να – και είναι μια δύναμη σε συνεχή κίνηση.
Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, η φύση της πράνα μοιάζει με σύννεφο και έχει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.
Η πράνα μπορεί να ορισθεί σαν η ζωή-ουσία κάθε πεδίου της επταπλής περιοχής που ονομάζουμε κοσμικό φυσικό πεδίο. Είναι η ΖΩΗ του πλανητικού Λόγου, ελαττωμένη σε ορισμένα όρια, που εμψυχώνει, ζωογονεί και συσχετίζει και τα επτά πεδία και όλα όσα βρίσκονται μέσα και πάνω τους.
Όλα τα σωματίδια μπορούν να δημιουργηθούν από την ενέργεια και μπορούν να χαθούν μέσα στην ενέργεια. Πού και πότε γίνεται αυτό δεν μπορούμε να το καθορίσουμε επακριβώς, όμως σαφώς γνωρίζουμε ότι συμβαίνει διαρκώς.
Η ύπαρξη ενός αιθερικού πεδίου γύρω από τους ζωντανούς οργανισμούς και γύρω από τα αντικείμενα γενικά είναι γνωστή από πολύ καιρό. Αυτό το πεδίο φαίνεται ότι είναι υπεύθυνο για τη θέση καθενός μορίου ή ατόμου στη μάζα του αντικειμένου.
Από τις αρχές του 19ου αιώνα αποκαλύφτηκαν φυσικά φαινόμενα που δεν μπορούσαν να περιγραφούν με την Νευτώνεια Φυσική. Η ανακάλυψη και η διεύρυνση των ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων οδήγησε στην άποψη του πεδίου. Το πεδίο ορίστηκε ως μια κατάσταση στο χώρο η οποία έχει τη δυνατότητα να παράγει δυνάμεις. Επίσης διαπιστώθηκε ότι το φως δεν είναι η εκπομπή κάποιας ύλης που ακτινοβολεί, αλλά η παλμική κίνηση ενός αστάθμητου στοιχείου, τότε οι επιστήμονες δέχτηκαν ότι ολόκληρο το διάστημα είναι γεμάτο από ένα άπειρο λεπτό ρευστό, που διεισδύει μέσα σε όλα τα του φωτός και της θερμότητας.
Αυτό το ακαθόριστο υγρό, που βρίσκεται παντού, που διεισδύει μέσα σε όλα, αυτόν τον λεπτό παράγοντα -αλλά απαραίτητο- αυτό το αόρατο στα μάτια μας φως, αυτή η τόσο ρευστή ύλη, τόσο διεισδυτική και τόσο λεπτή, ονομάζουμε αιθέρα ή αιθερικό πεδίο.
Αυτό το λεπτό ρευστό, σχηματίζει τα υλικά μας σώματα, είναι σαν φωτεινό φόρεμα που υφαίνει αδιάκοπα το πνεύμα για τον εαυτό του. Το ρευστό αυτό μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ψυχές που ντύνει, ανάλογα με τους κόσμους που περιβάλλει. Δίνει σάρκα στο πνεύμα και την ύλη.
Αντανακλά στον κόλπο του τα πράγματα, τις θελήσεις και τις ανθρώπινες σκέψεις σαν μέσα σε μια αιώνια αντανάκλαση.
Ο αιθέρας, είναι ένα από τα τέσσερα στοιχεία του Σύμπαντος (η γη, το νερό, ο αέρας, η φωτιά και ο αιθέρας).
Η λέξη αιθέρας είναι συμβατική. Ονομάζουμε αιθέρα εκείνο το στοιχείο που δεν ανήκει ούτε στο στερεό, ούτε στο υγρό, ούτε στο αέριο στοιχείο.
Όταν η Γη απορροφήσει αυτή τη λεπτή ουσία την μετατρέπει σε μαγνητικά ρεύματα. Επίσης διεισδύει στο νευρικό σύστημα και μεταφέρει πληροφορίες ανάλογα με τη θέληση ή με τις αισθήσεις στον εγκέφαλο.
Την αιθερική ενέργεια τα εσωτερικά κείμενα της ανατολής την ονομάζουν Φοχάτ και περιέχει τους 4 γνωστούς ως τώρα τύπους ενέργειας της επιστήμης, δηλ. την βαρυτική, την ηλεκτρομαγνητική, την ασθενή πυρηνική δύναμη και την ισχυρή. Η ενοποίηση όλων αυτών των δυνάμεων σε ένα μοναδικό πεδίο που αναζητά η σημερινή φυσική, θα έδινε έναν τύπο που θα απέδιδε συνολικά την δύναμη Φοχάτ.
Αυτή η δύναμη Φοχάτ, η αιθερική, ενεργώντας με διαφορετικό τρόπο, είναι υπεύθυνη για την ύπαρξη των διαφόρων καταστάσεων της ύλης, της στερεάς, της υγρής και της αέρια, της ηλεκτρονικής και πλασματικής κλπ. Που αποτελούν τα υποπεδία μιας επταπλής κλίμακας του αιθεροφυσικού επιπέδου.
Από ένα κρύσταλλο, ή από ένα σώμα που μεταδίδονται τα κύματα του, μέχρι ένα θεμελιώδες σωματίδιο, περνώντας από όλες τις καταστάσεις, από υγρά, αέρια, ή υποατομικές καταστάσεις, η δύναμη φοχάτ, είναι παρούσα, και υπεύθυνη για τις μορφές, την οργάνωση και τις λειτουργίες του.
Ο αιθέρας είναι τόσο ορατός, όσο και μια καρέκλα και ένα τραπέζι, αλλά απαιτείται διαφορετική όραση για να φανεί. Ξέρουμε ότι το αιθερικό – φυσικό σώμα διαιρείται σε 7 υποπεδία ή υποσώματα. Τα υποσώματα αυτά είναι 4 στους ανώτερους αιθέρες και 3 στις κατώτερες καταστάσεις της φυσικής ύλης (αέρια, υγρά και στερεά).
Η σύγχρονη φυσική επιστήμη πιστεύει πως οποιαδήποτε αλλαγή του σώματος στο μυϊκό σύστημα, ή το νευρικό σύστημα συνοδεύεται από ηλεκτρικές αντιδράσεις, πράγμα που αληθεύει και για τις χημικές αλλαγές που συμβαίνουν συνέχεια. Σε κάθε ηλεκτρική αντίδραση πρέπει να υπάρχει αιθέρας, η παρουσία της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος αποδεικνύει την παρουσία του αιθέρα που διαπερνά και περικλείει τα πάντα.
Ενότητα του σεμιναρίου το Αιθερικό σώμα και πως συμβάλλει στην πρόληψη της ασθένειας.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.
• -Ο άνθρωπος και τα σώματα του Annie Besant εκδόσεις Ιάμβλιχος
• -Τα 3 Κέντρα του Μυστηρίου Γ. Πλάνας εκδόσεις Νέα Ακρόπολη
• -Εισαγωγή στη Μυστική Διδασκαλία, Giorgio A. Livraga, εκδόσεις Νέα Ακρόπολη
• -Το Αιθερικό σώμα, Άρθουρ Πάουελ, εκδόσεις Κέδρος
• -Μεταψυχική : Η επιστήμη του Πνευματισμού, Επαμ. Αγης. Καλογερά, 1961
• -Χέρια όλο Φως Barbara Brennan εκδ. Εσοπτρον
• -Τηλεπάθεια και Αιθερικός φορέας Α.Μπέιλη εκδ. Κέδρος

Ιωάννα Σοφού.

Jan 28, 2014 | Posted by in ΑΡΘΡΑ, Νέα | Comments Off on ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.