Θοδωρής Κούκρας

οπ (2)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Θοδωρής Κούκρας σπούδασε κλασσικό και μοντέρνο χορό. Πρωτοξεκίνησε στη Λυρική Σκηνή Αθηνών ΕΛΣ σε ηλικία 13 ετών  και στη σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Αργότερα επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, απ όπου και κατάγεται, συνέχισε τις σπουδές του στο «κέντρο μπαλέτου» της Ασπας Φούτση και στη σχολή της Αμαλίας Στρινοπούλου. Εισήχθει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ως εξαιρετικό ταλέντο. Σταθμός στην πορεία και εξέλιξή του ήταν η επιλογή του από τον παγκοσμίου φήμης χορευτή και χορογράφο από τα Ballet du XXe siècle του Maurice Bejart  τον DANIEL LOMMEL για την ομάδα του ‘‘ΑΕΝΑΟΝ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ’’ που στεγαζόταν στο ΚΘΒΕ με συμβόλαιο επαγγελματία χορευτή. Χόρεψε  ως κορυφαίος, σολίστ και ετουάλ, στις παραστάσεις  Κάρμεν, Τρείς Σωματοφύλακες, Ζιζέλ, Δον Κιχώτη, Αρθούρο Ρεμπό, Πιατσόλα,  Μπαγιαντέρα, Ζορμπά, Τζοκόντα, Ρωμιοσύνη,  Οδός ονείρων κ.ά.

Ως ηθοποιός στο ελεύθερο θέατρο έπαιξε και χόρεψε σε πλήθος παιδικών και μουσικοχορευτικών παραστάσεων ενώ εκτός από το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ. Συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα στο χώρο, όπως  Ανδρέας Βουτσινάς, Παντελής Βούλγαρης, Βασίλης Κεσίσογλου, Γιάννης  Μαλούχος, Γιάννης  Φλερύ, Λεωνίδας Ντεπιάν,  Σταμάτης Κραουνάκης,  Λουκιανός Κηλαϊδόνης, Ρένα Κουμιώτη, Ζωζώ Σαπουτζάκη, Μαίρη Χρονοπούλου κ.ά

Στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο τον συναντάμε στο σήριαλ του MEGA ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ  της ΕΡΤ΄΄Αποκάλυψη΄΄  και στις ταινίες ΄΄XENIA΄΄ του Π.  Κούτρα, ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ του Γ.Σμαραγδή, ΤΖΑΜΑΙΚΑ του Α. Μορφονιού, CRACK IN TIME του Τ. Μπουλμέτη,  ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ του Π. Γρηγοράκη και σε ταινίες μικρού μήκους.

Επιμελήθηκε την κινησιολογία και την χορογραφία στο Fashion Show 2013 του Μάκη Τσέλιου  που έγινε απο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Δίδαξε στις σχολές ΙΕΚ “ΑΚΜΗ”, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΩΝ “ΚΥΚΛΟΣ”, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ” ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ “ΡΥΘΜΟΣ”, ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ

Διδάσκει κινησιολογία, χορό κλασικό νεοκλασικό, μοντέρνο και barre a terre (σύνθετο μάθημα που στηρίζετε στην αναπνοή με στοιχεία κλασικού και μοντέρνου χορού, ορθοσωμικής yoga και πιλάτες)