Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

Human-energy

Στην καμπή του 20ου αιώνα, προέκυψε μια νέα γενιά φυσικών επιστημόνων με αποστολή να ερευνήσουν τη σχέση μεταξύ της ενέργειας και της δομής της ύλης. Μετά από άλλα 10 χρόνια οι φυσικοί εγκατέλειψαν την πίστη τους στο νευτώνειο υλικό σύμπαν γιατί συνειδητοποίησαν ότι το σύμπαν δεν αποτελείτε από ύλη που αιωρείται μέσα στο κενό, αλλά από ενέργεια.

Οι κβαντοφυσικοί ανακάλυψαν πως τα φυσικά άτομα αποτελούνται από στροβίλους ενέργειας που συνεχώς περιστρέφονται και δονούνται. Κάθε άτομο είναι σαν μια ταλαντευόμενη σβούρα που ακτινοβολεί ενέργεια. Επειδή κάθε άτομο έχει τη δική του συγκεκριμένη υπογραφή ενέργειας (ταλάντευση), οι συγκεντρώσεις ατόμων (μόρια) ακτινοβολούν συλλογικά τα δικά τους αναγνωριστικά σχήματα ενέργειας. Έτσι, κάθε υλική δομή στο σύμπαν, μαζί κι εσείς κι εγώ, ακτινοβολεί μια μοναδική υπογραφή ενέργειας.

Τα άτομα είναι φτιαγμένα από αόρατη ενέργεια, όχι από απτή ύλη!
Η ύλη μπορεί ταυτόχρονα να οριστεί ως ένα συμπαγές (σωματίδιο) και ως ένα άυλο (κύμα) πεδίο δύναμης. Όταν οι επιστήμονες μελετούν τις φυσικές ιδιότητες των ατόμων, όπως τη μάζα και το βάρος, αυτά φαίνονται και λειτουργούν ως φυσική ύλη. Όμως, όταν τα ίδια άτομα περιγραφούν με όρους δυναμικού ηλεκτρικής τάσης και μήκων κύματος, παρουσιάζουν τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά της ενέργειας (κύματα). Το γεγονός ότι η ενέργεια και η ύλη είναι ένα και το αυτό είναι ακριβώς αυτό που αναγνώρισε ο Αϊνστάιν όταν συμπέρανε ότι Ε=mc2. Με απλά λόγια, αυτή η εξίσωση αποκαλύπτει: Ενέργεια (Ε) = Ύλη (m,μάζα)πολλαπλασιασμένη με την Ταχύτητα του Φωτός (c) υψωμένη στο τετράγωνο. Ο Αϊνστάιν αποκάλυψε ότι δεν ζούμε σε ένα σύμπαν με διακριτά φυσικά αντικείμενα χωρισμένα από νεκρό χώρο. Το Σύμπαν είναι ένα αόρατο δυναμικό σύνολο, στο οποίο η ενέργεια και η ύλη είναι τόσο στενά συνδεδεμένες, που είναι αδύνατο να τις δούμε ως ανεξάρτητα στοιχεία.

Όμως, η κβαντική προοπτική αποκαλύπτει ότι το σύμπαν είναι η ενσωμάτωση ανεξάρτητων ενεργειακών πεδίων που έχουν δεσμευτεί σε ένα δίκτυο αλληλεπιδράσεων. Οι επιστήμονες της βιοχημικής αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες γιατί δεν αναγνωρίζουν τη μαζική πολυπλοκότητα της διεπικοινωνίας μεταξύ των φυσικών μερών και των πεδίων ενέργειας που αποτελούν το σύνολο. Η υπεραπλουστευτική αντίληψη της γραμμικής ροής πληροφοριών είναι χαρακτηριστική του νευτώνειου σύμπαντος.
Αντίθετα, η ροή των πληροφοριών σε ένα κβαντικό σύμπαν είναι ολιστική, μη γραμμική. Τα κυτταρικά συστατικά εμπλέκονται σε έναν περίπλοκο ιστό ερωταπαντήσεων και επικοινωνιακών κυκλωμάτων από και προς το στόχο. Μια βιολογική δυσλειτουργία μπορεί να προκύψει από μια κακή επικοινωνία από τις ατραπούς ροής πληροφοριών.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι βιολογικές δυσλειτουργίες μπορούν να προκύψουν από κακή επικοινωνία σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στις περίπλοκες ατραπούς. Όταν αλλάζουμε τις παραμέτρους μιας πρωτεΐνης σε ένα σημείο μιας τόσο περίπλοκης ατραπού, αναπόφευκτα μεταβάλλουμε τις παραμέτρους άλλων πρωτεϊνών σε αμέτρητα σημεία μέσα σε περιπλεγμένα δίκτυα. Επιπλέον, ρίξτε μια ματιά στους 7 κύκλους του επόμενου σχήματος (σελ 104), που ομαδοποιούν τις πρωτεΐνες σύμφωνα με τις φυσιολογικές τους λειτουργίες.

Η χαρτογράφηση αυτών των ατραπών του δικτύου πληροφοριών υπογραμμίζει τους κινδύνους της συνταγογράφησης φαρμάκων. Τώρα μπορούμε να δούμε γιατί όλων των ειδών τα φαρμακευτικά σκευάσματα περιέχουν φυλλάδια που παραθέτουν τεράστιες λίστες με παρενέργειες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν από απλούς ερεθισμούς μέχρι και θάνατο. Όταν ένα φάρμακο μπαίνει μέσα στο σώμα για να αντιμετωπίσει τη δυσλειτουργία μιας πρωτεΐνης, αυτό το φάρμακο αναπόφευκτα αλληλεπιδρά με τουλάχιστον άλλη μία και πιθανόν πολλές άλλες πρωτεΐνες.

Για χιλιάδες χρόνια, πολύ πριν οι δυτικοί επιστήμονες ανακαλύψουν τους νόμους της κβαντικής φυσικής, οι Ασιάτες τιμούσαν την ενέργεια ως το πιο βασικό παράγοντα που συμβάλλει στην υγεία και την ευεξία. Στην ανατολική ιατρική το σώμα καθορίζεται από μια ανεπτυγμένη διάταξη ενεργειακών ατραπών, που αποκαλούνται μεσημβρινοί. Στους κινέζικους χάρτες της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος αυτά τα δίκτυα ενέργειας μοιάζουν σαν ηλεκτρονικά διαγράμματα καλωδίωσης. Χρησιμοποιώντας βοηθήματα όπως οι βελόνες του βελονισμού οι κινέζοι θεραπευτές ελέγχουν τα κυκλώματα ενέργειας του ασθενή τους με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί «τσεκάρουν» έναν πίνακα κυκλώματος ψάχνοντας για ηλεκτρικές «δυσλειτουργίες».

Η διαφορά ανάμεσα στις δυο φυσικές είναι ότι η κβαντική μηχανική εφαρμόζεται πιο συγκεκριμένα στο μοριακό και στο ατομικό βασίλειο, ενώ οι νόμοι του Νεύτωνα εφαρμόζονται σε υψηλότερα επίπεδα οργάνωσης, όπως τα οργανικά συστήματα, οι άνθρωποι, ή οι πληθυσμοί ανθρώπων. Η εκδήλωση μιας ασθένειας, όπως ο καρκίνος, μπορεί να εμφανιστεί σε μακροσκοπικό επίπεδο όταν βλέπετε ή αγγίζετε έναν όγκο. Ωστόσο , οι διαδικασίες που προκάλεσαν τον καρκίνο ξεκίνησαν σε μοριακό επίπεδο, μέσα στα επηρεασμένα προγονικά κύτταρα. Ουσιαστικά , οι περισσότερες βιολογικές δυσλειτουργίες (εκτός από τις πληγές που οφείλονται σε φυσικό τραυματισμό) ξεκινούν στο επίπεδο των μορίων και των ιόντων ενός κυττάρου, από κει πηγάζει και η ανάγκη για μια βιολογία που θα ενσωματώνει τόσο την κβαντική όσο και τη νευτώνεια μηχανική.

Από το βιβλίο Η Βιολογία της Πεποίθησης του Dr. Lipton

Ιωάννα Σοφού.