Βελονισμός – Αισθητικός Βελονισμός

Βελονισμός

 

Τι είναι ο Βελονισμός

Ο Βελονισμός είναι μια αρχαία πρακτική Κινέζικη μέθοδος ολιστικής θεραπείας χρησιμοποιώντας βελόνες σε σημεία του σώματος με αποτέλεσμα τη βελτίωση της λειτουργίας των ζωτικών μας οργάνων και κατ’ επέκταση και της υγείας μας. Ο βελονισμός είναι ενεργειακή θεραπεία δηλαδή βοηθάει στην κυκλοφορία της ενέργειας στο σώμα μας. Τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη απήχηση και στην Ελλάδα λόγω των καλών αποτελεσμάτων.

 

Πως γίνεται ο Βελονισμός

Μετά από ένα σύντομο ιστορικό για το τι απασχολεί τον πελάτη, του λέμε να ξαπλώσει, να χαλαρώσει και τοποθετούμε βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του. Οι βελόνες είναι μιας χρήσεως  και δεν εμπεριέχουν κανένα φάρμακο.  Η διάρκεια της πρώτης συνεδρίας είναι δύο ώρες ενώ για τις επόμενες η διάρκεια είναι περίπου μία ώρα.  Χρειάζονται το λιγότερο 3 συνεδρίες .

Ο Βελονισμός λόγω του ότι είναι ολιστική θεραπεία ενδείκνυται για κάθε διαταραχή της υγείας του ανθρώπου. Επίσης ο Βελονισμός μπορεί και να βελτιώσει την ισορροπία της υγείας.

 

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις που ενδείκνυται ο βελονισμός είναι:

αντιμετώπιση άγχους

αντιμετώπιση πόνου δηλαδή  αυχεναλγίες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες,  κεφαλαλγίες, πόνοι αρθρώσεων κλπ.

διακοπή εθισμών δηλαδή κάπνισμα, ποτό κλπ.

λύση του προβλήματος της παχυσαρκίας

αντιμετώπιση της αϋπνίας

αντιμετώπιση προβλημάτων εμμηνόπαυσης

 

 

Τι είναι ο Αισθητικός Βελονισμός

Ο Αισθητικός Βελονισμός είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για:

αναζωογόνηση και τόνωση του δέρματος

λείανση των ρυτίδων

μείωση των σημαδιων του γήρατος

διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου

επαναφορά της σφριγηλότητας του προσώπου

αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας στο σώμα

αντιμετώπιση της χαλαρότητας στο σώμα

 

Έλεγχο της ακμής

Ο  Αισθητικός Βελονισμός έχει ένα τελείως φυσικό αποτέλεσμα που μπορούμε να το δούμε ακόμη και από την πρώτη συνεδρία. Το αποτέλεσμα διαρκεί 2 χρόνια, χωρίς επιπλοκές ή χρόνο αποκατάστασης και δεν υπάρχουν καθόλου μόνιμες παρενέργειες.

 

Πως γίνεται ο Αισθητικός Βελονισμός

Μετά από το ιστορικό και την συζήτηση με τον πελάτη, σε πρώτη φάση τοποθετούνται βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα και μένει ξαπλωμένος για 30 λεπτά. Σε δεύτερη φάση τοποθετούνται βελόνες στο πρόσωπο και  μένει καθιστός για άλλα 30 λεπτά.   Χρειάζονται το λιγότερο 12 συνεδρίες.

 

Γεωργία Ραχιώτη